Трябва да намерим начин да работим заедно с ГЕРБ. Една цяла

...
Трябва да намерим начин да работим заедно с ГЕРБ. Една цяла
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Най-добрата пералня за Борисов е коалицията ПП-ДБ

Трябва да намерим метод да работим дружно с ГЕРБ. Една цяла пропагандна машина се занимава с това да " пере " Бойко Борисов. На Борисов му би трябвало пералня и най-добрата пералня за него е нашата коалиция. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България ", част от обединението ПП/ДБ военачалник Атанас Атанасов пред БиТиВи.

Той изясни, че обединението ГЕРБ/СДС поканили ПП/ДБ да обсъдят законодателната стратегия на Народното събрание, като те показали доброжелателност и отишли на срещата. Единствената тематика, по която говорили двете политически партии в 49-то Народното събрание, е законодателната стратегия и съществени законодателни актове, които би трябвало да се одобряват.

" Нещо са доста изнервени сътрудниците от Движение за права и свободи. Нищо не желаеме да подменяме ", разяснява Атанасов в отговор на рецензиите от водача на Движението Мустафа Карадайъ, че ГЕРБ плюс ПП/ДБ е равно на замяна.

За обединението ПП/ДБ е значимо да се посочи кои закони ще бъдат признати в Народното събрание. Коалицията следи и се пробва да извършва обещанията си, увери Атанасов, който не вижда опция първата политическа мощ да осъществя отговорността си. За него персонално е дразнеща появяването на Борисов в Народното събрание.

Той счита, че ГЕРБ няма да опитат да сформират държавно управление и обединението ПП/ДБ стартират да се готвят за втория мандат и по какъв начин да постъпят. ПП/ДБ ще предложат персонално тяхно си държавно управление, което обаче Атанас Атанасов не посочи какво ще е - експертно или държавно управление на малцинството. Единствената политическа мощ в Народното събрание, която се отнася съществено с казуса за сформиране на държавно управление, е обединението ПП/ДБ, безапелационен бе Атанасов. Коалицията няма да поддържа държавно управление, кадрувано от Бойко Борисов. " На ход е Бойко Борисов, на ход е ГЕРБ ", трансферира топката той в полето на първата политическа мощ.

Атанасов се похвали, че точно обединението ПП/ДБ предложили излаз от парламентарната рецесия като предложили председателят на Народното събрание да е ротационен принцип. Ако Народното събрание продължи живота си повече от 3 месеца, идващият ръководител на Народното събрание ще е Никола Минчев, а Атанасов изясни, че той е бил добър ръководител на Народното събрание и се е справял отлично. Председател на Комисията по правни въпроси би трябвало да е на обединението ПП/ДБ, само че Атанасов не посочи кой тъкмо ще оглави комисията - можело да бъде човек и от Политическа партия, и от Демократична България.

Най-рано през другата седмица може да пристигна ред да се образуват комисиите в Народното събрание.

Ние се превърнахме в страната на изтеклите мандати, съобщи Атанасов, който не изключва Народното събрание да изкара единствено до лятото и по-късно да се върви на нови избори.

Атанасов не пропусна да разкритикува и президента Румен Радев, че от медиите научил за консултациите за сформиране на държавно управление. ДСБ няма да отидат на консултациите при президента, защото Радев се готвел за нови предварителни парламентарни избори.

Въпреки това при президентът ще отидат Кирил Петков, Христо Иванов, учен Николай Денков. Има построена тактичност за изтощение на парламентарния модел за ръководство на страната, разяснява още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР